Klíčové konstrukční prvky biosecurity jako součást infrastruktury farem pro chov hospodářských zvířat – zkušenosti z Německa |
zemědělské stavby, chov zvířat, veterinární hygiena, biologická bezpečnost, biosecurita |
Kritické faktory virulence Streptococcus suis: Jsou všechny skutečně kritické? |
mutageneze; patogeneze; streptococcus suis; faktory virulence |
Kvantitativní analýza bakteriologie mleziva na farmách dojeného skotu ve Velké Británii |
skot, dojnice, kolostrum, bakteriologie, metoda bootstrap |
Koncentrace vitaminu D v séru suchostojných krav predikují zvýšené koncentrace ketonů v moči dojnic |
krávy; vitamin d; tranzitní období; ketonurie. |
Kvalita mleziva ovlivňuje imunitní systém a vývoj tenkého střeva u telat |
mlezivo, absorpce igg, vývoj střeva, tele |
Kulhání u mléčných jalovic; vliv onemocnění paznehtů kolem prvního otelení na budoucí výskyt kulhání, mléčnou produkci a riziko vyřazení z chovu |
mléčné jalovice; onemocnění paznehtů; kulhání; produkce mléka; brakace |
Kontrolní strategie proti Campylobacter na úrovni produkce drůbeže: opatření biosecurity, nutriční doplňkové látky a očkování |
campylobacter jejuni, drůbež, hygiena, biosecurity, nutriční doplňkové látky, očkování |
Krmení telat různým množstvím mléka v prvních 4 týdnech života: Část 2: Vliv na metabolismus a endokrinní stav v období po narození a kolem prvního porodu |
telata, výživa telat, metabolické programování, hormonální řízení, užitkovost krav |
Kryokonzervace semene býků – vývoj od ředidel s obsahem vaječného žloutku po ředidla na bázi sojového lecitinu |
býčí semeno, kryokonzervace, vaječný žloutek, ředidlo, lecitin, sója, spermie |