Metabolické poruchy u dojených krav v laktaci a jejich hodnocení prostřednictvím známých a nových indikátorů stanovovaných z mléka |
biomarker, mléko, ketóza, metabolický stav |
Možnosti využití zasolených pastvin pro pastvu jehňat: vliv na stravitelnost, růst, kvalitu jatečně upraveného těla a kvalitu masa |
jehňata, kvalita jut, kvalita jehněčího masa |
Má plemeno skotu vliv na senzorickou kvalitu hovězího masa? |
hovězí maso, plemeno, senzorická analýza, kvalita masa |
Matematicko-statistické modely spojené s přežitím dojených koz v tropickém prostředí |
dojené kozy, analýza přežitelnosti, tropické klima |
Možnosti a specifika šlechtitelských programů dojeného skotu v ekologickém zemědělství |
genetický zisk, dojnice, šlechtitelský program, ekologické zemědělství |
Mýtus umělého masa: review |
kultivované maso, in vitro maso, vegetarián, etika |
Míra zalehávání selat ve vztahu k lézím na končetinách prasnic na porodnách |
prasnice, onemocnění končetin, sele, míra zalehávání, roštová podlaha, plná podlaha |
Management u beranů a kozlů |
zdraví při připouštění, kozel, reprodukční trakt, koza, samec, reprodukce, beran, ovce |
Mořské řasy ve výživě zvířat: review |
mořské řasy, řasy, přežvýkavci, prasata, drůbež, králíci |