Seminář "Zajištění konkurenceschopnosti zlepšováním kvality mléka a zdraví dojnic", 15.3.2019, Dašice

Datum konání: 15.03.2019

Místo konání: Dašice

Cílem semináře je předat účastníkům nové poznatky a zvýšit tak úroveň jejich znalostí využitelných při snaze zvyšovat kvalitu mléka a snížit výskyt onemocnění v jejich stádech. Důležitou součástí semináře bude také proces vytváření a zavádění programu prevence mastitid a upozornění na časté chyby při dojení s cílem zajistit nízký počet somatických buněk a mikrobiální kvalitu mléka. Součástí semináře také bude důležitost výběru správné genetiky pro zvyšování konkurenceschopnosti se zaměřením na produkci mléka vysoké kvality a snižování výskytu onemocnění ve stádě. Seznámení chovatelů s nejmodernějšími dojícími technologiemi, které mohou mít po aplikaci pozitivní vliv na kvalitu mléka. Díky šetrnějšímu dojení a selekcí zvířat na funkční znaky vemene můžeme snižovat negativní vliv dojení na morfologii vemene, a tím ochraňovat biologickou funkci strukových struktur, které hrají důležitou roli v zabránění průniku patogenů do mléčné žlázy.

Seminář je pořádán v rámci Programu rozvoje venkova, Operace 1.2.1 Informační akce.


Termín a místo konání: 15. 3. 2019, Restaurant Dašické sklepy, Komenského 27, 533 03 Dašice, http://dasickesklepy.cz/